Geek Girl Meetup Unconference is coming up!

October 2, 2014

Hej alla geeks,

Nu har vi börjat planera för årets Geek Girl Meetup Unconference. Årets tema blir My Passion. Slår man upp ordet PASSION i ordlistan står det:

 

GGMO14_diamant_datumGGMO14_diamant_datumGGMO14_diamant_datum

—-

passion

Eng: passion [pæʃn], pluralis: passions.

Stark lidelse, stark kärlek, häftig förälskelse som kan gälla människor, konst, litteratur, en hobby med mera. 

emotionspsykologin skiljer man ofta mellan: (a) känslor som uppfattas som aktiva, som en del av en frivillig handling som hopp, trygghet, självsäkerhet, iver och påstridighet, och (b) känslor som griper tag i oss och gör oss till passiva offer för stark inre rörelse som vrede, fruktan, förälskelse, svartsjuka, oro och ångest. Denna typ av känslor kallas passioner. 

Källa

—–

Det är precis vad det handlar om, DITT INTRESSE och vad du vill dela med dig till andra.

 

Glöm inte att boka in Söndagen den 23 november i kalendern och anmäler du dig gör du här.

 

Share

Geek Girls knyter nya kontakter – Metro & P4

November 22, 2013

1000621_10152270239768787_513064786_n

Idag finns vi med i Metro Skåne och förhandspeppar vad som händer och man kan förvänta sig inför lördag:

http://issuu.com/metro_sweden/docs/20131122_se_malmo/7?e=0/5720133

Fotnot: Nina Björkman är till vänster och Hazel Hanus-Haim till höger ; )

 

Och tidigt tidigt imorse ringde P4 Kristianstad och ville intervjua Geek Girl Öresund.

Lyssna på Nina som förklarar varför Geek Girl Meetup Öresund finns och behövs:

http://sverigesradio.se/sida/gruppsida.aspx?programid=3352&grupp=18888&artikel=5711636

 

Pepp pepp inför lördag!!

Share

After #ggmo mingel – för alla – killar, tjejer och hens!!

November 21, 2013

Nu är det klart!

Foo Café bjuder in alla på eftermingel nu på lördag kl 17:30 på Media Evolution City (efter Geek Girl Meetup). Så ta med din kille, kollega, kompis, partner – kodkunnig eller ej, alla är välkomna!

Det kommer finnas öl, vin, snacks och ryktet säger att kanske till och med smörrebröd : )

Anmäl dig eller bli en fyrkant: http://www.foocafe.org/event/after-conference-party-for-everybody

Share

Geek Girl Meetup i City idag!

November 20, 2013

 

Idag är vi stolta Geek Girl Öresundare! Vi fick en helsida i tidningen City, som uppvärmning inför lördagen och prata om varför vi finns!!

”Det finns ett stort behov för tjejer att få uttrycka sig inom teknik.

I en mansdominerad bransch kan kvinnor behöva ett andningshål. På lördag arrangeras Geek Girl Meetup Öresund, en teknikkonferens bara för kvinnor.

Varför är suget så stort efter ett sånt här initiativ?

– Det finns ett stort behov av en arena för tjejer att få diskutera teknik. Branschen är mansdominerad, och därför är Geek Girl Meetup så himla bra. Jag tror att kvinnor har ett behov av att prata om teknik på ett annat sätt, de ser generellt mer till funktionen och nyttan.”

Läs hela artikeln här:

http://www.city.se/noje/det-finns-ett-stort-behov-for-tjejer-att-fa-uttrycka-sig-inom-teknik/

960046_10152791965765961_825003276_n

 

 

Share

100 tjejer lär av varandra! – Pressmeddelande

November 13, 2013

Nu har vi gått ut med ett pressmeddelande om årets Meetup. Hjälp oss gärna att sprida! Ett viktigt ämne att lyfta!

http://www.mynewsdesk.com/se/view/pressrelease/100-teknikintresserade-tjejer-laer-av-varandra-tredje-gaangen-i-malmoe-928087

Geek Girl Meetup_Cotton&Code_23_11


Knytkonferens kallas formen för Geek Girl Meetup som 23 november arrangeras för tredje gången i Malmö. På en knytkonferens delar alla med sig av sin kunskap, sina idéer och sin nyfikenhet genom att tillsammans fylla dagen med föreläsningar och workshops.

– I år fokuserar vi på workshops så att man verkligen får pröva på hands-on, säger Hazel Hanus-Haim, en av årets organisatörer. DIY eller “Do it together” helt enkelt! Det viktiga är inte vad det blir utan att man får testa. Se om programmering av iOS appar är något man tycker är kul eller testa Raspberry Pi ett kretskort som går fjärrstyra tekniska prylar med.

100 Geek Girls på Media Evolution City
Konferensen tar plats hos Foo Café på Media Evolution City och temat är Cotton & Code.

– Teknik, affärer och innovation är kod men har också en mjukare sida, lite mer som bomull eller sockervadd. Vi kommer också ha workshops inom lite “mjukare” ämnen inom digitala media, säger Pernilla Lindh som är med och arrangerar för tredje gången. Båda delarna behövs för framgång och dessutom blir förkortningen CC en lek med förkortningen för Creative Commons – ett sätt att sätta copyright varianter på sitt innehåll på webben.

Sedan 2008 har Geek Girl Meetup gått från ett litet möte med ett femtiotal nördar till ett jättenätverk med tusentals tjejer över hela världen. ”Vi vill få tjejer att våga nörda loss och inte bar vara så jävla duktiga hela tiden” berättar Heidi Harman som är en av de som grundat Geek Girl Meetup.

Bara tjejer
– Vi finns för att vi vill lyfta fram kvinnliga förebilder inom teknik och vi vill skapa kvinnliga nätverk i en annars mansdominerad bransch, avslutar Nina Björkman, också en av årets organisatörer.

Årets Meetup arrangeras av Nina Björkman, Hazel Hanus-Haim, Pernilla Lindh, Hannah Magnusson, Jenny Jakobsson och Elinore Johnson tillsammans med Foo Café – en mötesplats för teknikintresserade varje dag året runt.

Än finns det platser kvar! Anmäl dig nu:
http://www.foocafe.org/event/cotton-and-code

Share

Nu blir det åka av – Meetup 23 november

October 9, 2013

Äntligen är det dags för årets upplaga av Geek Girl Meetup i Malmö! 

Under temat Cotton and Code är vi i år hos Foo Café på Media Evolution City. Alltså mjukt och hårt, analogt och digitalt, kommunikation och kod. Tillsammans fyller vi dagen av sessioner, workshops och fartfyllda samtal. Men inte bara det, Meetupen är även till för kontaktknytande, häng och allmänt nörderi.

I år lägger vi fokus på workshops - för att vi mer hands on ska lära av varandras programmeringskills eller digitala kommunikationsknep. DIY eller do it together helt enkelt ; )

Tidigare meetups har handlat om lär dig koda en app – iOS vs. android, bli en WordPress Ninja, arduino workshops, storytelling och hur överlever du en zombieattack – grunderna i grafisk design. Som deltagardriven knytkonferens kommer det helt enkelt handla om det vi delar med oss av. Så sitter du inne med något du vill lära ut eller hjälpa till med, skriv det i anmälan eller maila oss geekgirloresund @ gmail.com.

GeekGirl meetup

Datum: 23 november

Tid: 09.30 – ca 17.30

Pris: 100 kronor

Plats: Media Evolution City, Stora varvsgatan 6a, Västra Hamnen, Malmö.

Anmäl dig idag!

foocafe_logo_smallFoo Café is all about sharing and learning. Born out of the desire to create a year round conference atmosphere, Foo Café is THE place for meetings of all sizes, interests and levels of expertise within the media and technology arena. Planned or spontaneous, it’s up to you. Learn more about the Foo Café initiative. Our history, principles and concept are described here. Of course you want to know.

 

Share

3 filmkvällar i soffan [Sex, kvinnor och kod]

September 8, 2013

Geek Girl Meetup Öresund bjuder in till tre kvällar med tankeväckande och inspirerande kvinnor på projektorduk och samtal i rummet.
ggmo kvinnor och kod
25 september
Cindy Gallop är grundare och VD på IfWeRanTheWorld och MakeLOveNotPorn. Hennes tal är utlämnande och utmanande och hon presenterar sina tankar kring hur vi kan förändra välden bland annat genom pengar, handel och sex.

Amy Cuddy “Your body language shapes who you are”, att stå och gå på ett självsäkert sätt kan påverka våra chanser att lyckas med det vi företar oss.

Var: På #stpln, stapelbädden 3 (Precis bredvid skateboardområdet)
Tid: 18-21
Anmäl dig på facebook

23 oktober
Pearl Chen, talar om och vill ge oss som lyssnar Code Literacy dvs kunskapen att förstå kod. Pearl är utvecklare, skribent, talare och workshopledare och driver bland annat Code Huddle (http://codehuddle.org/)

Katie Miller är journalisten som blev programmerare. Hon ger i sitt tal en introduktion till funktionell programmering och berättelsen om superhjälten monad.

Var: På #stpln, stapelbädden 3 (Precis bredvid skateboardområdet)
Tid: 18-21
Anmäl dig på facebook

27 november
TED talks. Vi tänker oss att se 3-5 inspirerande och lärorika tal. De exakta filmtitlarna for kvällen är i skrivande stund inte satta. Det betyder givetvis att du kan påverka innehållet. Tipsa i facebookgruppen eller till geekgirlmeetuporesund (@) gmail.com

Var: På #stpln, stapelbädden 3 (Precis bredvid skateboardområdet)
Tid: 18-21
Anmäl dig på facebook

Om du är sponsor, och vill sponsra oss med mackor eller fika under någon utav kvällarna, hör av dig!!

Välkomna!

 

Share

Kom på en kväll om idégenerering & kreativt tänkande

May 6, 2013

Har du fastnat i ditt webbprojekt och behöver komma framåt? Sitter du på en appidé eller ett företagkoncept som du vill ha hjälp att utveckla vidare?

Ibland sitter vi fast i gamla mönster och tankebanor. Möjligheten att tänka nytt och annorlunda kan bli en kick både för både organisationer och individer.

Kom på en workshop i idégenerering med Åse Werner från Drivhuset, så kan komma vidare med dina skarpa idéer eller lära dig om kreativt tänkande helt enkelt. Och träffa likasinnade GeekGirls såklart!

Drivhuset utbildar deltagarna i olika kreativitetsövningar och fokus ligger på deltagarna som kommer att utvecklas i att använda kreativa verktyg i processen. Deltagaren får verktyg i idégenerering och tekniker för hur man hittar och väljer ut idéer.

Drivhuset är en stiftelse som verkar för ökat entreprenörskap vid och runt Malmö högskola. Läs mer om oss på www.drivhuset.se, välj Malmö.

När: 11e juni kl.18- ca 20
Var: Foo cafe – Media evolution city,  Stora Varvsgatan 6a

Share

GGMO + Malmö museer

March 27, 2013

Kom på gratis museivisning hos Malmö Museer i Teknikens & Sjöfartens hus och brainstorma hur Geek Girl Meetup Öresund kan samarbeta med Malmö Museer!Malmö Museer vill bli mer levande, öppna upp och få Malmös invånare att känna sig hemma i lokalerna.

Dessutom behöver Malmö Museer hitta nya sätt att arbeta för att få fler tjejer intresserade av naturvetenskap och teknik.

Hur kan Geek Girl Meetup och Malmö Museer hjälpa varandra?
Hur kan vi stärka Malmös tjejer?
Finns det någon Geek Girl som vill vara guide till någon utställning?
Kan vi skapa workshops för tjejer på museerna?

Vi träffas på Tekniken och Sjöfartens hus för en rundtur bland några av utställningarna. Därefter går vi till ett café för att brainstorma kring hur vi skulle kunna arbeta ihop.

När?
13e april kl.11-13 på teknikens och sjöfartens hus.

Share

Lär dig allt om att sätta digitala mål och utforma en marknadsföringsplan!

March 4, 2013

Tillsammans med Foo Café bjuder Geek Girl Meetup Öresund in till en givande kväll om digitala mål, mätning och optimering.

Vilka digitala kanaler ska du använda? Var ska du lägga din tid och dina insatser för att få bästa resultat tillbaka? Vi sitter i grupper om fem och med ledning av Resultify skapar du din egen digitala marknadsföringsplan. Liselott Lading kommer gå igenom smarta verktyg och tips för digital marknadsföring som ger resultat i den digitala eran.

Liselott Lading, VD och en av grundarna till Resultify brinner för att skapa resultat från de digitala medierna. Hon anlitas frekvent som talare och utbildare om affärsnytta med webben. Vanligaste feedbacken från deltagare är att hennes föreläsningar och utbildningar är väldigt konkreta och anpassade till målgruppens behov i vardagen.

Vi börjar kvällen 17.30 med mingel och något enkelt att äta. Presentationen börjar 18.00 och pågår till ca 20.00 med en paus.

När? 20 mars kl 17.30-20.00. (Förmingel kl. 17.30. Evenemanget börjar kl. 18)
Var? Stora Varvsgatan 6a
Anmäl dig här (Begränsat antal platser)

resultify-logo

 

foocafe_logo_small

 

 

 

 

Share

Här är brudarna!

February 8, 2013

hazel hanus-haim jenny jakobsson pim

“Det är klart att man vill jobba med teknik!
Det tycker nätverket Geek Girl Meetup, vars mål är att göra it-branschen till ett självklart karriärval för alla – oavsett kön.”

Elina Wessman på jusektidningen följde geekgirlsen Hazel Hanus-Haim, Pim Lindh och Jenny Jakobsson i förberedelserna inför GGMO 2012 och under hela Meetupen – 2gether we reach the future – i November 2012.

Läs artikeln om vår Geek Girl Meetup Öresund i November 2012

Och vill du se siffrorna som visar varför Geek Girl Meetup är så viktigt?
Läs då även artikeln om geekgirlen Elin Hallgren, som ger dig bakgrunden och hur det står till med jämställdheten inom IT idag.

Share

Tack för att du gjorde Geek Girl Meetup Öresund 17 november till vad det var!

November 28, 2012

Tusen och åter tusen tack och varma tankar till alla er som deltog och bidrog till att Geek Girl Meetup Öresund 2012 blev vad det var. En dag full av insikter, utsikter, fördjupningar och breddningar av kunskaper. Nätverkande, god mat (tack alla sponsorer!) och en hel del bra och roliga samtal.

Vi som planerade dagen njöt av varje sekund och hoppas att du också gjorde det. Det är tillsammans vi skapar knytkonferensen och det vi bär med oss är bitar av de bidrag vi alla gjorde: sessioner, kaffekokning, samtal, diskussioner och workshops.

Fortsätt dela kunskap, fråga och ta kontakt. Vi ställer gärna upp och förmedlar kontakter och det vi kan, nå oss på mejl geekgirloresund@gmail.com eller twitter @geekgirloresund

Redan nu är planering igång för event under våren (har du idéer kom gärna med dem) och en konferens till hösten 2013, kanske tillsammans med Geek Girl Meetup i Köpenhamn.

Från alla oss till alla er: Tack! Framtiden når vi tillsammans.

//#ggmo crew 2012
Ida Herbertsson, Hazel Hanus-Haim, P3rnilla Lindh, Hannah Magnusson, Johanna Blomgren, Linda Persson, Alexandra Ivarsson, Nina Björkman, Carina Carlén, Jenny Jakobsson & Emy Spjuth.

Gridden från Stpln (foto @Infomastern): förmiddag och eftermiddag

Foton på Flickr

Bambuser

Skrivet om dagen:
Fria Tidningen
blogg.binero.se
studiomollan.se
lkleen.wordpress.com

Share

Woop woop imorgon kör vi!

November 16, 2012

Hej alla fantastiska g33k girls som är anmälda till årets unconference!

Dagens tider:
8.30 För er som anmält er som voluntärer ber vi er att komma för genomgång och information.
9.00 Slår dörrarna för alla Geek Girls på Stpln upp och vi bjuder på frukost! 
9.30 Börjar unconferansen på riktigt och dagen drar igång! 
12.30 Lunch
17.20 Prisutdelning 
18.00-20.00 Middag för anmälda
20.00-24.00 Eftersläpp – för alla! G33k and Fr33k!

Hitta till konferansen! 
Till Stpln kan man ta sig med,bil, buss, cykel eller fötter. 
Adressen du knappar in i mobilen är :
Stapelbäddsgatan 3
211 19 Malmö

Buss:
Buss #3 – hållplats Kockums
Buss #8 – hållplats Stapelbäddsparken

Busstider hittar du på: www.skanetrafiken.se
Address och karta hittar du på: http://www.stpln.se/kontakt/hitta-till-oss.aspx

Det kommer finnas ballonger uppsatta – så förhoppningsvis är det inget problem för er att hitta. Om ni får problem, Maila, Twittra oss så kommer vi ut och hämtar er!

Glöm inte:
Ta med dig ngt du vill byta i Bytomaten

På lördag har vi nämligen alla ha chans att byta något med varandra med hjälp av bytomaten Clara Leivas ställer ut.

Vi vill ge Geek Girl meetup en chans för deltagarna att utöka sitt nätverkande på ett roligt och smidigt sätt, genom att använda sig av Bytomaten. Det är lite av ett lotteri men med hjälp av alla Geek Girls kan vi se till att rätt personer hittar varandra för framtida samarbeten eller kanske bara för en bordskamrat vid middagen.

Vi ses imorgon!
xoxo Geek Girl Crew

Share

Inbjudan till after GGMO – 2gether Geek

November 5, 2012

2gether Geek, kvällsevent 17 november i anslutning till Geek Girl Meetup Öresund 2012

Välkommen till kvällseventet efter Geek Girl Meetup i Malmö.

Du geek eller geekette som vill får gärna komma på kvällseventet på Stpln kl 20. Anmälan här! Berätta om du känner en viss geek girl eller tillhör sponsor i fältet för detta.

Under kvällsminglet kommer vi alla delta i att skapa en graf baserad på våra interaktioner. Neotechnology står för kunskap om detta och lite annat under kvällen.

Minglet bjuder du på och tillbehör fixar er Geek Girl Meetup 2012 Crew.

Share

2gether we reach the future – helt enkelt!

October 31, 2012

I dessa efterskakningar av debatten som uppstod förra veckan efter internetdagarna, #ind12, ville vi bara säga att det är ju just därför vi finns.

Vi finns för att:

- vi vill lyfta fram kvinnliga förebilder inom teknik
- vi vill skapa kvinnliga nätverk i en annars mansdominerad bransch
- vi gör det genom en Meetup där det är deltagarna själva som  berättar om just det de är bra på!!
- vi delar med oss och lär av varandras teknikerfarenheter. Det skapar bra förutsättningar för kunskapsutbyte.
- vi stärker varandra och tränar på att hålla sessions. Just för att vi är de som sitta med i paneldebatterna nästa gång på internetdagarna och alla andra teknikevent.

Just därför är årets tema så mycket mer viktigt än vi trodde. Det är vi själva som skapar konferensen och det är bara vi själva som kan skapa vår egen framtid.

Självklart får alla andra mer än gärna hjälpa till att påverka den i rätt riktning, därför bjuder vi även in geekboys till vårt kvällsevent !!

Bring the girls into the future and technology, 2gether we’ll make some change and reach the future!

Share

Vinn din tågbiljett till #ggmo 17 november

October 22, 2012

Såklart vill vi att flera än Malmö Gekettes ska kunna komma på vår #ggmo Meetup.

Därför är vi glada att kunna erbjuda Geek Girls som inte bor i Malmö möjlighet att tävla om 5 biljetter hit och hem med Öresundståg!

Öresundstågen trafikerar sträckorna: Göteborg-Malmö, Kalmar-Malmö, Karlskrona-Malmö och Helsingör-Malmö (öresundståg_trafiklinjer.pdf)

Maila till geekgirloresund@gmail.com:
- vilken session/workshop (#tech #communication eller #open/workshop) du vill hålla på Geek Girl Meetup Öresund den 17 november &
- vilken sträcka du vill åka med öresundståg,
så drar vi fem vinnare till varsin tåg- & #ggmo biljett.

Vi är supersugna på ditt svar !!! :D Öresundståg sponsrar med resor och godis!

Share

Säkra din plats till #ggmo 2012

October 18, 2012

Nu är det dags att du säkrar din plats till Geek Girl Meetup – 2gether we reach the future!

Det är exakt 30 dagar kvar idag till att 100  geekgirls i Öresund träffas för årets tjejigaste, geekigaste o bästa unconference:
17 november, kl 9-17 + middag, på Stpln i Västra Hamnen.
Frukost, lunch, fikor, middag får du (till självkostnadspris) får du för bara 100 kr & ett stort nätverk med tjejer på köpet.

Finns ett begränsat antal platser. Anmälan är nu stängd, men du kan anmäla dig på väntelistan.

Under dagen håller vi sessioner inom webb, kommunikation och entreprenörskap (vill du tala? skriv det vid anmälan), utbyter erfarenheter, nätverkar och hyllar varandra. Och har kul såklart! Fina priser och goodiebags utlovas!

We’ll bring the geekgirls into the future and technology. And 2gether we’ll make some change! Join in!

Share

#ggmo presenterar våra ♥ sponsorer

October 16, 2012

för 2gether we reach the future Malmö 17 november 2012:

Vår stora stöttare för Geek Girl Meetup Öresund 2012 är Region Skåne samt NetRelations som går in som huvud- och tillika Guldsponsor.

Silversponsorer är drupalbyrån Wunderkraut, automationskonsulterna PRC Engineering och vårt kära lärosäte Malmö Högskola.

Sist men absolut inte minst är tretton37 och Beepsend som är våra stolta bronssponsorer.

Många guld, silver och bronskramar till alla våra sponsorer som gör det möjligt för att alla geekgirls i öresund kommer ha en otroligt inspirerande, nätverkande och lärorik dag!!!

//#ggmo planning crew

Share

Ryktet går om en Geek Girl Meetup Unconference i Malmö 2012…

September 27, 2012

…och vi kan bekräfta att planeringen är i full gång! Om alla pusselbitar faller på plats boka in lördagen den 17 november 2012.

 

Nu söker vi sponsorer, talare, godis…hör av er snarast till geekgirloresund@gmail.com

Bring the girls into the future and technology, 2gether we’ll make som change!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

XOX /// Geek Girl Meetup Öresund

Share

Geek Girl Meetup Öresund Back In Business!

September 10, 2012

Hellloooo Geek Girls i Öresundområdet!

Nu börjar det hända saker!

29/8 anordnades Geek Girl Meetup Öresund goes App Development! Över 60 Geek Girls var anmälda och ville lära sig mer om app-utveckling.

Vi fick äran att ha de fantastiska utvecklarna Esther Ytterbrink och Jenny Håkansson som livekodade fram både en iOs-app och en androidapp under 1 timme. Efter det trädde Tina Pulko fram och berättade vad  man skulle tänka på när man utvecklade appar ur en affärsvinkel.

Vi tackar och bockar framförallt Foo Café för deras insats samt sponsorn för kvällen tretton37.TACK för   att ni gjorde kvällen möjligt!

 

En un-conferance är på gång och planeringen har börjat. Vill du vara med att påverka, planera och skoja, maila oss på geekgirloresund@gmail.com nästa möte hålls på onsdag 12/10 klockan 18.00 Då  kommer datum spikas och tema sättas. Har ni frågor? Vill ert företag sponsra oss eller annat hör av er!

Må väl!

 

// Geek Girl Meetup Öresund

Share