Hur man kan gå från idé till webbapplikation på bara 15 minuter.

GGMO14_diamant_datum (2)GGMO14_diamant_datum (2)GGMO14_diamant_datum (2)

20 dagar kvar till konferensen och den tredje talaren vi presenterar för er är  Stina Qvarnström. Stina älskar att tänka ut små, roliga, praktiska, snygga webbappar.

Ibland kan steget från idé till faktisk start på applikation vara allt för mycket av en uppförsbacke. Man måste kanske sätta upp en server, importera bibliotek och göra en struktur. Stina kommer under sitt talk visa hur enkelt det kan vara, om man använder rätt verktyg. “Hur man kan gå från idé till webbapplikation på bara 15 minuter.”

Stina Qvarnström 

StinaNamn: Stina Qvarnström

Mail: stinaqv@gmail.com

Hemsida/länk: http://stinaq.me

 

Berätta om din passion:

Min absoluta passion är när jag kan kombinera webbprogrammering med hästvärlden! När jag kan göra smarta små applikationer som hjälper till med vardagsproblem, kanske hur en ridskola hanterar sina elever och hästar, eller hur man ska komma ihåg hur långt det är kvar till nästa semesterdag.

Varför blev det just den/Hur kom du in på det?

Det har vuxit fram långsamt och är ett fantastiskt utlopp för kreativitet.

Vad gör/Varför är Geek Girl viktigt för dig?

Det är ett underbart opretentiöst tillfälle att få träffa andra liknande personer.

Vad har du för förväntningar inför dagen?

Jag hoppas att jag får läsa mig något nytt som jag inte visste att jag ville veta! 

Favoritpryl/Favorituppfinning?

Jag kan inte leva utan min Mac Book Pro som jag pyntar med nya klistermärken så ofta jag kan. Den har servat mig väl under många år och gör alltid att programmeringen känns lättare. Just nu får den trängas lite på tronen tillsammans med min nya knallrosa kitchenaid som är fantastisk på att blanda kladdkakesmet, men datorn vinner alltid i längdenStina bild.

 

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *