Hvorfor GGM? Derfor!!

I lørdags holdte vi Geek Girl Meetup i København for første gang. Det var fantastiske. Der var masser af snak og energi og idéer, der fyldte Iværksætterhuset på Nørrebro. Der kom nogle kommentarer hist og her, om det nu var virkelig nødvendigt at holde noget kun for kvinder, og skulle vi ikke mødes med mændende og glemme alt om kvindekamp osv?

Og så kom der en prisuddeling i dag.

New Media Days i København, styret af bl.a. den meget dygtige og kompetente Didde Elnif, uddelte de New Media Awards 2010. Det var “som en hyldest til enkeltpersoner, der har gjort et ekstraordinært arbejde for at styrke de nye medier i det danske mediebillede.” Der var 38 vinder af New Media Awards 2010. 4 af de 38 var kvinder.

Hvor var kvinderne? Ikke et ondt ord om vinderne. Men hvorfor er det, at de første navne folk tænker på når man siger, lad os give en præmie el. lignende, er navne på mænd? Er de mere synlige? Gør de sig mere synlige? Er kvinderne så opslugt af deres arbejde, at de går glip af muligheder for at gøre sig bemærket?

Alle der deltog i weekendens Geek Girl Meetup ved at der er gode kvindelige talenter derude, også når det gælder brugen af media, som denne præmie gik ud på. Hvorfor er vores kvinder ikke nævnt?

Derfor har vi brug for GGM! Det giver muligheder for synliggørelse – eller træning i synliggørelse. Samt en masse støtte, vejledning, opbakning, mentoring, samarbejde osv osv.

Og husk at synliggøre de talenter du kender. Skriv om dem, tweet om dem. Trin for trin. Bliv ved. Så kommer der den pragtfulde mangfoldighed vi savner og har brug for!

/Karen

Share

2 thoughts on “Hvorfor GGM? Derfor!!

Comments are closed.