GGM14 Intervju 02: Elisabeth Palombo på Bonnier

Bonnier_sponsrar_geekgirlmeetup

Hej Elisabeth Palombo på Bonnier!

Ni är med och sponsrar Geek Girl Meetup 2014 #MAKEIT.

Varför gör ni det?
Geek Girls är verkligen rätt målgrupp för oss. Vi vill nå fler smarta och drivna kvinnor inom IT och dessutom uppmuntra er att söka till vårt accelerator-program!

Har ni en strategi för att få in mer kvinnor i ert bolag?
Vi har ingen övergripande strategi för hela koncernen, eftersom vi är så decentraliserade, utan ansvaret för hur det arbetet utformas faller på ledningen för varje bolag inom Bonnier. Vi är väl medvetna om att framgångsrika företag har en bra mix mellan män och kvinnor. Därför är det strategiskt viktigt för våra företag att verkligen arbeta aktivt med att få in kvinnor inom alla delar av verksamheterna .

Vad gör Bonnier och/eller branschen själv för att lyfta kvinnliga förebilder i er bransch?
Våra företag jobbar med jämställdhetsfrågor på olika sätt. Inom mitt ansvarsområde Bonnier Media University – vårt koncernuniversitet, är vi väldigt noga med att ha bra fördelning av män och kvinnor på våra kurser eller på våra events. Även när vi bjuder in gästföreläsare ska det alltid vara både män och kvinnor. Dessutom har vi skickliga kvinnliga medarbetare som har blivit mycket bra förebilder på våra företag som t ex Amelia Adamo, Anna Bråkenhielm och Frida Boisen.

Anordnar ni några event eller meetups som är öppna för de som är intresserade att jobba hos er som ni vill tipsa om?
Vårt program Bonnier Accelerator är öppet för ansökningar för personer som har en affärsidé inom digital media. Alla kan ansöka, oavsett nationalitet. Programmet är unikt i att vi inte kräver någon equity, det är verkligen no strings attached. Tanken är att accelerera utvecklingen på företagen eller ta dem till nästa nivå genom att vi tillför våra kunskaper inom affärsutveckling. Efter programmets tre månader gör deltagarna en slutpitch för juryn. Ett eventuellt avtal sker efter en sedvanlig förhandling mellan deltagaren och Bonnier. Deltagarna äger alltså hela tiden sin egen idé, tills man eventuellt kommer överens om något annat. Läs mer eller anmäl er påwww.bonnieraccelerator.com. Sista anmälningsdagen för 2014 är 2 maj.

Vilka kompetenser letar ni efter inom den närmaste tiden?
Vi letar efter digitala talanger på lite olika områden men främst sådana som kan utveckla digitala affärer. Det finns cirka 160 bolag inom Bonnier – alla dessa kommer att behöva digitala stjärnor på plats för att försvara sin plats på marknaden. Håll gärna koll på bonnier.com där vi publicerar lediga jobb.

Vart kan man följa er någonstans i social media?
http://facebook.com/BonnierD2D
http://twitter.com/bonnieracc
http://www.linkedin.com/company/bonnier-ab
http://youtube.com/bonnierd2d
http://www.bonnier.com/jobs-careers/Jobs/

 

Ansök till Bonnier Accelerator här

 

Intervju av @xuemeirhodin och @pauspling

—————————————

Följ Geekgirl Meetup på Twitter @geekgirlmeetup med hastaggarna #GGM14 och #makeit

Instagram hastags: #makeit #ggm14

—————————————

Geek Girl Meetup #MAKEIT
Datum: 24-25 maj 2014
Plats: Tekniska museet, Museivägen 7, Stockholm
Anmälan: http://simplesignup.se/event/42859-ggm14-make-it

Delar av konferensen livesänds på webben. För mer information: www.geekgirlmeetup.com/forening

—————————————


Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *