Binero: en jämn fördelning behöver finnas överallt – inte minst i media och på t.ex. branschevent inom it.

binero_grey_on_white

Hej Cecilia Dolk på Binero!

Binero är med och sponsrar Geek Girl Meetup 2014 som Platinumsponsor.

Varför gör ni det?

För oss är viktigt att göra det vi kan för att förändra inom it världen.  – det är ingen hemlighet att många tjejer drar sig för att söka till branschen och för att komma till rätta med obalansen så krävs engagemang på fler olika plan.  Vi tycker att stötta insiativ där man delar med sig och sprider kunskap är enormt viktigt.

Har ni en strategi för att få in mer kvinnor i ert företag?

I en teknisk bransch som vår är det alltid kompetensen som fäller avgörandet. Men vi vet att det finns kompetenta tjejer där ute och gör vad vi kan för att få dem att ansöka. Vi är så pass små att vi helst vill få branschen att arbeta aktivt med dessa frågor, vi gör det vi kan på dom ställen vi kan. Det är så vi försöker se till den större bilden, att en jämn fördelning behöver finnas överallt – inte minst i media och på t.ex. branschevent inom it.

Vad gör Binero och/eller branschen själv för att lyfta kvinnliga förebilder?

Vi försöker stötta och vara aktiva där vi ser möjlighet, att vara delaktiga i GeekGirlMeetUp är viktigt för oss och vi tror – vi vet – att det verkligen skapar en skillnad.

Vilka kompetenser letar ni efter inom den närmaste tiden?

Vi söker alltid nya #supportninjor, om man kommer på konferensen kan man komma och prata med mig eller min kollega Sofia som också kommer vara på plats.

Vart kan man följa er någonstans i social media?  

Vi – Binero – finns lite överallt och svarar nästan dygnet runt – det är bara att höra av sig om man vill fråga något.

https://www.facebook.com/binero

https://twitter.com/binero

http://instagram.com/binero_se

 

Du Cecilia är ju också med i projektgruppen för GeekGirl Meetup 2014 – MakeIT.

Vad är din roll i GeekGirl Meetup?

Jag är ansvarig för GGM Seals – vår egen specialstyrka som kommer lösa praktiska problem och se till att tekniken fungerar under helgen. Sen försöker jag stötta vår projektledare Maria – vara lite allt i allo efter mina år som projektledare inom lajvhobbyn.

Vad gjorde att du började engagera dig i GeekGirl Meetup?

Jag vill bidra till att skapa en där mötesplatser för teknikintresserade och geekiga nördtjejer, det känns som en viktigt platform som jag själv har saknat genom åren.

Vad för slags geek är du?

Jag älskar att uppleva saker och spela spel – att skapa upplevelser du kan delta i. Det är såpass viktig del i mitt liv att jag i höst ska arrangera ett lajv i Polen som utspelar sig i Harry Potter världen – som är en annan nördighet jag har. Jag älskar att bygga saker och lära mig mer, men även bidra med kunskapen jag har nära mig eller lärt mig. Jag har bl a föreläst på Tekniska Museet om teknik på lajv och hänger tillsammans med många andra fanatiska nördar i deras Hall of Fame-korridor. En lajvande/spelande geek helt enkelt.

Vad betyder geek för dig?

För mig är det naturligt att kalla mig för geek, jag har minns första gången någon påtalade att mitt lajvande var nördigt och hur jag stolt stod upp för det. En geek för mig är när man är passionerad över sitt intresse och försvinner i det, när tid och rum inte spelar någon roll bara man får göra det man älskar. Det finns så många versioner av nördar/geeks där ute och det är en fantastisk subkultur där vi vi känner gemenskap för våra nördigheter.

På vilket sätt behövs GeekGirl Meetup?

Det är enormt viktigt att nördtjejer får mötas, känna trygghet, ett andningshål och känna sig inkluderade och trygga i att deras kunskaper och intressen räknas är jätteviktigt. Alla nördar måste såklart inte jobba med programmering eller teknik, men alla tjejer borde i alla fall känna att det är ett alternativ när de funderar över vad de vill jobba med, och inte automatiskt sortera bort det för att de tror att de inte kan. Här får många en möjlighet att blomma ut sin nördighet, vilket sällan är accepterat idag och det är det vi jobbar för – tillsammans en geekigare värld.

Vad ser du mest fram emot med GeekGirl Meetup 2014 #MakeIt?

Det är all kunskap som kommer börja spridas – tillsammans skapar vi det här – tillsammans gör vi det här.

Vart kan man följa dig någonstans på det stora internet?

Jag finns överallt i stort sett som frkgeek – instagram – twitter – facebook och jag fundera fortfarande på om jag ska börja blogga eller inte – det är någotn jag vill bli inspererad till att göra.

Tack för att du ville prata en stund!

Intervju av @xuemeirhodin

 

—————————————

Följ Geekgirl Meetup på Twitter @geekgirlmeetup med hastaggarna #GGM14 och #makeit

Instagram hastags: #makeit #ggm14

—————————————

Logo_makeit_150px

Geek Girl Meetup #MAKEIT
Datum: 24-25 maj 2014
Plats: Tekniska museet, Museivägen 7, Stockholm
Anmälan: http://simplesignup.se/event/42859-ggm14-make-it

Delar av konferensen livesänds på webben. För mer information: www.geekgirlmeetup.com/forening

—————————————

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *