TED öppnade upp höstens första Geek Girl Academy

Cathing up with TED

Hösten har kommit, löven på träden börjar ändra färg och regnet är en konstant tillvaro i Göteborg. Med popcorn och tända stearinljus öppnade vi upp höstens första Geek Girl Academy i LBi:s lokaler. Kvällen bjöd på våra favorit TED talks och värmdes med tankvärda och intrycksfulla diskussioner. Amy Cuddy pratade om power poses och att ändra frasen fake it ’til you make it till fake it ’till you become it. Spelutvecklaren Jane Mcgonigal pratade om hur online spel skulle kunna lösa världsproblemen och Facebooks Chief Officer Operations Sheryl Sandberg pratade om vikten att ta plats vid bordet (styrelsebordet). Sist pratade Aimee Mullins om lyxen att kunna ha 12 par ben och kunna morfa sig själv från att ha ben som en supermodell till att ha benen liknande en leopard.

 

Här finns de TED Talks vi såg under vår Geek Girl Academy

Amy Cuddy: Your body language shapes who you are

Body language affects how others see us, but it may also change how we see ourselves. Social psychologist Amy Cuddy shows how “power posing” — standing in a posture of confidence, even when we don’t feel confident — can affect testosterone and cortisol levels in the brain, and might even have an impact on our chances for success.

http://www.ted.com/talks/amy_cuddy_your_body_language_shapes_who_you_are.html

 

Jane McGonigal: Gaming can make a better world

Games like World of Warcraft give players the means to save worlds, and incentive to learn the habits of heroes. What if we could harness this gamer power to solve real-world problems? Jane McGonigal says we can, and explains how.

http://www.ted.com/talks/jane_mcgonigal_gaming_can_make_a_better_world.html

 

Sheryl Sandberg: Why we have too few women leaders

Facebook COO Sheryl Sandberg looks at why a smaller percentage of women than men reach the top of their professions — and offers 3 powerful pieces of advice to women aiming for the C-suite.

http://www.ted.com/talks/sheryl_sandberg_why_we_have_too_few_women_leaders.html

 

Aimee Mullins: It’s not fair having 12 pairs of legs

Athlete, actor and activist Aimee Mullins talks about her prosthetic legs — she’s got a dozen amazing pairs — and the superpowers they grant her: speed, beauty, an extra 6 inches of height … Quite simply, she redefines what the body can be.

http://www.ted.com/talks/aimee_mullins_prosthetic_aesthetics.html

 

Share

En kommentar på “TED öppnade upp höstens första Geek Girl Academy

  1. Maria Gustafsson skriver:

    Det var en kväll med mycket samlad klokskap, tack för den inspirationen som jag fick med mig. Detta gör vi om!

Kommentarer är avstängda.