About GGM Öresund

Geek Girl Meetup – vad handlar det om?

Geek Girl Meetup grundades 2008 av Heidi Harman och Andie Nordgren. Syftet var att skapa nya nätverk och lyfta fram kvinnliga förebilder i teknikbranschen. Och ha kul så klart. Vi gör det genom en unconference där deltagarna själva är med och berättar om just det som de är bra på. Det skapar bra förutsättningar för kunskapsutbyte.

Stort nätverk

Idag består Geek Girl Meetup Sverige av drygt 2200 tjejer som nås genom vår site, Facebook, Twitter, Livestream/Bambuser, olika konferenser och kvällssessioner.  I vår community i Öresund är vi 700 GeekGirls som ses varje år på en stor Meetup och under året på separata kvällsevent.

Än så länge finns Geek Girl Meetup etablerat i Stockholm, Göteborg, Malmö, Köpenhamn, London, Berlin, Hongkong och Guadalajara i Mexico. Nätverket utvidgas hela tiden och fler och fler tjejer sluter upp.

Vilka deltar?

Det gör tjejer, som är intresserade av eller arbetar med webb, programmering, sociala media och design – allt med en koppling till den teknologi, som har blivit en del av våra liv i dag.

Det kostar inte något att delta på en Geek Girl Meetup och alla tjejer som intresserar sig för webb, programmering, design eller annat nörderi, är välkomna.

Alla deltagare bidrar – Det kan vara genom att styra upp webben, designa material, hålla i kontakter, hjälpa till på eventet, fota, filma – eller bara genom att delta aktivt i eventet när det sker.

Geek Girl Meetup är även en möjlighet att utveckla ett nätverk och kunna dela  kunskap och tankar genom att prata, diskutera och undervisa.

”Love & Skill” kan man sammanfatta det som, eller ”No Bullshit, no more”.

Vill du bidra eller har frågor kontakta oss på geekgirloresund@gmail.com  eller pinga oss på @geekgirloresund

Share

6 thoughts on “About GGM Öresund

 1. Magnus Hulthe Andersson says:

  Hej,

  Jag skulle vilja komma i kontakt (telefonnummer och mail) med någon ansvarig för Geek Girl MeetUp Öresund.

  Anledningen är för att jag skulle vilja diskutera eventuellt möte för mer information om ert arbete.

  Allt gott!

  Med vänliga hälsningar

  Magnus Hulthe Andersson
  politisk sekreterare för Folkpartiet

 2. RaulX says:

  I must say you have hi quality posts here. Your content should go viral.
  You need initial traffic only. How to get massive traffic?

  Search for; Murgrabia’s tools go viral

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *