13 nya programpunkter till Geek Girl Meetup

Här kommer 13 nya programpunkter. Nu är vi nästan klara med alla, men några till kommer det. Håll ut för schemat, det är också på gång. Som vanligt – hör av dig om du har frågor!
/Andie och Maria – programninjor

Skapa framtidens utställningar på Tekniska Museet
Ta med dig dina bästa ideer och allt du nånsin saknat i en teknisk uställning till denna workshop med Lisa Söderlund från Tekniska museet.

Från skeptiker till bloggstjärna
Kristina Alexanderson är utbildningsansvarig för skoltävlingen Webbstjärnan. Hon berättar om sin resa från internetskeptiker till inspiratör för unga att skapa för webben.

Internetaktivism
Johanna Nylander berättar hur man tar över det politiska samtalet, opinionsbildar på nätet och hur nätfrågorna griper in i hela samhället.

Web Development with Ruby
Emma Persky, London based Ruby developer, will show some useful tools for web development with Ruby.

Physical computing – hårdvaruprototypa med Arduino
Andie Nordgren introducerar Arduino, en billig och enkel plattform för att bygga fysiska interaktiva objekt eller installationer av olika slag. Inga förkunskaper och ingen utrustning krävs. Först blir det en allmän introduktionsföreläsning, efter det finns det möjlighet att använda ett av de 6 starter kits Andie har med sig för att experimentera och greja med Arduino.

Så hjälper STING teknikentreprenörer att lyckas med sin start-up
Maria Nilsson berättar om hur STING jobbar med några av Sveriges hetaste teknikföretag och hjälper entreprenörerna att snabbare nå ut i världen och bli framgångsrika tillväxtföretag.

Social Innovation
Ella Briton of Think Public will give a talk about social Innovation and involving the user in the process of change.

Nokia N900 – how to hack and develop for the new open source Nokia smartphone
Janaina Pilomia, developer evangelist at Nokia, will introduce the N900, the new linux based smartphone from Nokia. You will be able to borrow a device for development or review purposes at Geek Girl Meetup.

Att mäta politiken
Martina Lind, tidigare stabschef åt Lars Leijonborg, smygvisar sin nya webbtjänst som tar tempen på den politiska bloggosfären och frågorna som driver den.

Mot bloggtoppen – på nätet och IRL
Bloggdrottningen Johanna Ögren står bakom bloggar som Lilla Gumman och Bokhora. Hon ger konkreta råd och tips om hur man skapar en framgångsrik blogg genom marknadsföring både på nätet och IRL.

Med ett lyckat konceptarbete kan man nå specifika målgrupper mer effektivt
Suzanne Fors håller workshop om hur man på ett enkelt sätt kan bygga ett koncept för att nå specifika målgrupper med sina tjänster eller produkter.

Backchannel på 15 minuter – du behöver inte göra allt själv
Maria Söderberg ställer klockan och bygger en backchannel med aggregerande kommentatorsfunktion på 15 minuter.

Riskkapital och investeringar från insidan
Anna Carin Månsson från Theia ger sina bästa insider-insikter från riskkapitalbranschen.

Share
Publicerat i Okategoriserade och taggat med .

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *