20 första programpunkterna till Geek Girl Meetup

Vi jobbar för fullt med att få hela programmet på plats, och det finns fortfarande chans att hålla i en programpunkt. (Hör av dig till Andie och Maria!) Här är ett rejält smakprov på vad som händer under Geek Girl Meetup – de 20 första klara programpuntkerna.

Hur lyckas man med sitt indiespel?
Lindy Kiby visa sina favoriter från indiespelvärlden och berättar om hur man går tillväga för att tjäna en hacka på sitt spel.

Saker du inte trodde du behövde veta om DNS
Anne-Marie Eklund-Löwinder, säkerhetsansvarig på .SE, berättar om DNS
och hur viktigt det är för ett fungerande Internet.

Så blev jag en Social Media Therapist – att gå från diskussion till aktion
Kristin Heinonen ger handfasta tips om hur du förklarar vikten av webb och sociala medier, argument för att bemöta vanliga rädslor, och hur du förhandlar för att få igång webbprojekt i annars motvilliga organisationer.

Augumented Reality
Internet direkt i verkligheten, genom kameraögat. En fluga eller nästa stora grej? Annika Lidne visar senaste exemplen och håller en diskussion om vart Augmented Reality är på väg och vad det betyder i en värld av realtidswebb och sociala medier.

Top ten advice to make your online startup succeed
Paula Marttila följer upp sin presentation från förra GGM och ger oss framgångar, misslyckanden och lärdomar från egna erfarenheter av online startups.

Kulturbloggen
Rosemari Södergren berättar om lärdomar och framtidsutsikter från arbetet med Kulturbloggen – en av Sveriges populäraste bloggar.”

5 lärdomar från att skapa en egen hårdvaruprodukt
Jin Moen från Movinto Fun berättar om att navigera mellan accelerometrar, designprocesser och finansiering av ett teknikföretag i Sverige.

Make it mobile – bygg en mobiltjänst och låt Mobilstart göra allt markarbetet
Telenors Mobilstart är en samling både färdiga tjänster som kan anpassas, och legoklossar som kan bygga upp din egen idé om en mobil tjänst. Catrine Calderon och Jenny Boije ger konkreta exempel och visar hur du kan bygga en egen mobiltjänst eller utöka din befintliga sajt eller tjänst med mobilfunktioner.

She Creatives – så hackar vi kreatörs-branschen
Hanna Hemgren och Veronica Nordström från She Creatives berättar om hur nätverket knyter ihop
och pushar fram kvinnliga kreatörer inom reklam, webb och film. Och om hur du kan vara med förstås.

Webbutveckling med Drupal
Annika Lidne berättar om hur du använder php-baserade systemet Drupal
för att bygga vassa och flexibla sajter och webbtjänster.

Bäst och värst – marknadsföring i sociala medier
Heidi Wold tar upp skräckexempel och utmärkta exempel som start för en diskussion om vad som funkar och inte. Ta med dina egna exempel och bidra till att skapa en “best practice” lista.

Socialt Entreprenörskap med Sociala Medier
Louise Hamilton berättar om hur Young Investors jobbar med att bygga hållbart entreprenörskap.

Hacka journalistiken
Sandra Jakob förklarar varför du borde förändra journalistiken, jouralistens arbetsroll och journalisters verktyg. Både från utsidan och insidan. Hur hackar vi journalistiken?

Bygg din sajt med WordPress
WordPressdrottningarna i WPgirls visar hur bloggverktyget WordPress kan användas för att bygga en blogg eller sajt. Konkreta råd, hjälp att komma igång och tips om plugins för olika syften.

Användardriven utveckling – vad är det och hur gör du
Heidi Harman om hur du jobbar med teknikutveckling där användarna är en del av designprocessen.

Smarta människor gör konstiga saker
Annika Bidner från Bokus berättar hur folk fattar till synes ologiska beslut på webben och hur du kan förstå vad som händer

Entreprenörskap på Bonnier
Sara Öhrvall och Paulina Söderlund Modlitba berättar om hur Bonnier arbetar med innovation och entreprenörskap.

Seed-Venture-Tech-camp-crunch-cup
Idé, hype och team var grunden till att Anna Oscarsson har varit med där det händer! Hon berättar om hur du navigerar i några av startup-världens häftigaste events.

Hardware Hacking – insidan av ett flashminne
Sima Baymani visar hur man skriver en drivrutin till ett flashminne, och hur det kan bli början på att hacka din din egen hårdvaruprodukt.

En god historia – om webbnärvaro och trovärdigt berättande
Gitta Wilén om att berätta så att man blir trodd och hur företag bör tänka för att vårda sin webbnärvaro. Konkreta exempel från hennes arbete som storyteller för Veidekke Bostad.

More to come! Det blir hacking med Nokias N900, Arduino-workhop med kit att ta med hem, Ruby, backchannels och annat gott. Tidsschema kommer också, men 10.00-17.00 båda dagarna ska du absolut boka in! Och på lördagen blir det fest dessutom. Yes yes yes! =)


Share
Publicerat i Okategoriserade och taggat med .

5 kommentarer på “20 första programpunkterna till Geek Girl Meetup

  1. Tiina Kirves skriver:

    Go Geek Girls Sweden go, måste jag säga! Det ser ut att nånting likadan måste organisera i Finland också – my swedish is just enough to understand the excellent interesting topics you have listed above.. Have a great geek weekend!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *