Startups, Glass, Add Gender… min första Geek Girl Meetup

Hello girls! Här är ett inlägg från Linn:

GeekGirl Startup Talks på SUP46 var första Geek Girl-eventet jag varit på trots att jag upplever att Geek Girl Meetup alltid funnits. Jag skämdes lite över att jag varit så segstartad men som en klok kvinna sa: ”Se det så här, det är bra att du är här nu!” Och det gör jag! Så pass att jag gick med i föreningen GGMIF på stört.

För mig började kvällen i SUP46s reception där Jessica och Emma från MTGx satt. Vi snackade lite om Google glass och hur upplyftande det är både med cutting edge teknik och när den blir ”en del av vardagen”. MTGx var sedan först ut på scen där de presenterade företaget och uppmanade alla tjejer att vara med på en speciell Google Glass Showdown likt den de arrangerade på Sime tidigare i november. För som de sa ” Google glass är nu som en iPhone utan appar.”

GGM_MTGxGlass

Emma sa ”Glass, take a picture”. Här är resultatet.

En annan av kvällens talare med en uppmaning till tjejerna var Annika Lidne. Hon berättade att hon var en av åtta (8!) svenska startup-grundare som är kvinnor. Med sin energi peppade hon åskådarna till att get skin in the game och våga mer. Hon sa en massa bra grejer bland annat om att bygga sitt team, bygga nätverk och vikten av att bygga en produkt, inte en feature. Var du inte där så får du fråga @annika snällt om hon delar med sig av presentationen.

Tillsammans med Annika var Pernilla Alexandersson från Add Gender det som äntligen fick mig att släppa allt och ta mig tid till att delta i ett Geek Girl möte. Pernilla presenterade fakta. Nedslående fakta om de strukturella hinder som faktiskt finns för kvinnor i karriären. Men som hon sa: ”Vet man om hur det ser ut så har man en chans att förhålla sig till läget” (Disclaimer: ur minnet, Pernilla använde möjligen inte exakt de orden.) Pernillas presentation finns att se här, och jag kan verkligen rekommendera att ge den 10 minuter av ditt liv.

Karin Nygårds kunde inte närvara men skickade en hälsningsvideo från Geek Girl Mini, Pernilla Rydmark från Internetfonden berättade om deras verksamhet om hur Internet är uppbyggt och gav tips till de som befann sig i rummet. Marta Sjögren från VC-firman Northzone dök upp och presenterade sig för deltagarna.

Medlemstalksen hölls av Maria Richardsson från Nordic Design Collective, Nina Nordling från HighHeaven och GeekGirl-grundaren Heidi Harman, nu med nytt projekt på gång. De berättade om sina lärdomar från startups och delade med sig av sina bästa tips.

Slutligen annonserades temat för Geek Girl Meetup 2014, nämligen MakeIT. Som i att lyckas. Eller att skapa. Eller att… ja, bara kreativiteten sätt gränserna här. Boka 24-25 maj och följ #ggm14 så du inte missar något.

Efter den här kvällen kan jag ännu mindre fatta att det tagit mig sådan tid att engagera mig i Geek Girl-rörelsen. Nu är jag iallafall medlem i föreningen och nästa träff är jag där! Är du?!

Bra, då ses vi!

Linn Lindström @DangerousDolly

Linn

 

Tips på fler meetups!

I tisdags frågade någon om hur man hittar events inom tech/startup att gå på. Här är några länkar som Petronella Turesson med flera delade med sig av i Facebookgruppen:

http://usergroup.se/ – Kalender med geekiga events i Stockholm

http://events.sup46.com/ – Kalender med allt som händer på SUP46

http://www.meetup.com/STHLM-Tech-Meetup/ SHTLM tech meetup

http://www.meetup.com/StockholmEntrepreneurs/ – Stockholm entrepreneurs

http://stockholm.impacthub.net/events – Stockholm impact hub

https://www.verksamt.se/fundera/starta-foretag-dagen – Myndigheternas starta-företag-dagar

http://www.meetup.com/t12t-Stockholm/ – Om webb och tillgänglighet

http://www.meetup.com/PyLadiesStockholm/ – Tjejer som kodar Python

http://www.meetup.com/Spotify/ – Spotify tech meetups

http://www.meetup.com/Stockholm-Klarna-Tech-Talks/ – Klarna tech talks

http://www.meetup.com/Thursday-Code-Pub/ –  Netlight peppar tjejer inom IT

http://www.meetup.com/IoTStockholm/ – Internet of Things

http://www.meetup.com/Sthlm-Startups/ – Startups i Stockholm

Fyll gärna på med fler tips!

//kassör ebba @ebbakier

 

 

Share

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *