Succé för GGM Umeås första event

Charlotte Wiberg, vd för Creative Camp

Vilken succé det blev i onsdags när vi hade vårt första event på Kafé Station i Umeå. Över 80 smarta och snygga brudar kom för att lyssna på Sofie Edvardsson, Soja Film, Charlotte Wiberg, Creative Camp, Lilian Johansson, webstrateg och Elin Tjerngren, Hello Future.

Sofie Edvardsson berättade om deras spännande musikprojekt Hammock Sessions där de intervjuar artister från Umeås musikscen. Hon hade även med sig ”hammocken” som i själva verket är en hängmatta fullklottrad med artisternas namn.

Charlotte Wiberg från Creative Camp talade om deras stora satsning på IT och träning där en av deras största kunder är IKSU, en av Europas största träningsanläggningar till antalet medlemmar med drygt 17 000, och som dessutom ligger i Umeå. De har utvecklat träningsdagbok med mera tillsammans med IKSU.

Elin Tjerngren jobbar mycket med webben i företaget Hello Future som finns i Skellefteå. Hon gav en inblick i webbteknikens utveckling fram till dagens HTML 5.

Lilian Johansson pratade om vad man ska tänka på när man ska bygga en ny webbplats, när det gäller val av typsnitt, färger, bilder med mera. Den ska vara lätt att navigera i för alla. Dessutom är det viktigt att ständigt se över sin webbplats, uppdater den ofta och se till att allt funkar och att den inte utsatt för något hot av något slag.

– Man ska komma ihåg att alla är onda därute på nätet, sa hon och rev ned många skratt.

Därefter blev det mingel och en uppsjö av briljanta önskemål om föreläsningar noterades på tipsväggen. Alla var sjukt nöjda och vi längtar redan efter nästa träff.

Kolla in bilder från eventet i vår grupp på Flickr och tagga dig gärna med namn.

Dessutom sändes hela eventet live på Bambuser. 60 personer såg det live och många har tittat på det även efteråt. Kul, kul! Det flöt på bra tack vare streamingboxen från Intinor

och lån av kamera från Film i Västerbotten som är vår samarbetspartner.

Share

2 kommentarer på “Succé för GGM Umeås första event

  1. Pingback: Söndag kväll |

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *